Fasciatherapie – Fysio Qings
Cart

Coupon Code: FT68LD435 Copy Code

✔ 100% natuurlijke ingrediënten  

Heb je een vraag? Mail ons!

info@fysioqings.nl

Fasciatherapie

Fasciatherapie of Fascia Integratie Therapie (FIT) is een redelijk nieuwe vorm van fysiotherapie welke erkend is door de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Bij fasciatherapie wordt er gekeken naar het hele lichaam, hoe beweegt het lichaam en hoe is de houding, dat zijn slechts twee punten waar de fasciatherapeut naar kijkt. Daarnaast wordt er gekeken naar de frequentie van de pijn die wordt ervaren. 

Wat is fasciatherapie?

Bij deze methode wordt er niet slechts gekeken naar het gebied van de klacht zelf, maar naar uw houding en beweging als geheel.

Fascia is een andere woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, botten en zenuwen omgeeft en de vloeibare gel tussen deze vliezen. De vliezen zorgen er voor dat alles met elkaar verbonden is en goed kan samenwerken, de gel maakt het mogelijk dat bewegingen soepel verlopen. Fascia bevat veel meer zenuwuiteinden ('sensoren') dan spier of bot. Pijn, stijfheid en balansproblemen worden meestal veroorzaakt door problemen in de fascia.

Fascia is één groot 3-dimensionaal elastisch bindweefsel netwerk in het lichaam dat loopt van top tot teen, van huid tot in het bot. De fascia zorgt ervoor dat uw lichaam bij elkaar wordt gehouden en alles op de juiste plek blijft.  

​Maar minstens zo belangrijk is dat er tussen deze vliezen een vloeibare gel zit die er voor zorgt dat spieren soepel langs elkaar kunnen. Het fasciasysteem zorgt dus zowel voor stabiliteit, wrijvingsloos bewegen en veerkracht. Hiermee speelt het een zeer belangrijke rol bij uw gezondheid en mobiliteit. 

Voor wie is fasciatherapie?

Mensen die lichamelijke pijnklachten en bewegingsaandoeningen ervaren, zoals rug- en nekklachten, spier en gewrichtsaandoeningen etc. hebben baat bij fasciatherapie. Gekeken wordt of de klachten acuut of chronisch zijn. Daarnaast wordt fasciatherapie ook vaak toegepast bij sporters.

Wat doet de therapeut?

Om de fascie te behandelen zijn er verschillende soorten technieken, afhankelijk van de klachten die je ervaart wordt er een behandeling opgesteld. Het resultaat is direct merkbaar na de therapie. Na iedere behandeling wordt er een test uitgevoerd om te kijken wat de progressie is. Op basis daarvan kan de behandeling worden aangepast.

Bij fasciatherapie maakt de therapeut gebruik van myofasciale wax. Hierdoor heeft de therapeut meer grip om de te behandelen plaats aan te pakken. Tevens is de myofasciale wax zeer goed voor de huid, en voorkomt dat de huid geïrriteerd raakt. 

Toegevoegd aan winkelmandje!
✔ Snelle Levering   ✔ 100% natuurlijke ingrediënten ✔ Aanbevolen door fysiotherapeuten
Free shipping when you order over XX You Have Qualified for Free Shipping !!!!! FYSIOQINGS WEBSHOP en FORMULE TE KOOP: contact ons voor meer info !!!!! You Have Achieved Free Shipping Free Shipping For Over $x to ✔ 100% natuurlijke ingrediënten You Have Achieved Free Shipping Free shipping when you order over XX ou Have Qualified for Free Shipping